Vrouwen scoren en voor nakomelingen zorgen is van levensbelang.

In ieder geval voor mannetjes in het dierenrijk. Anders sterft het ras uit.

Dus ze moeten zorgen dat ze opvallen. En de aandacht van de vrouwtjes trekken. Kijk bijvoorbeeld eens naar fazanten. Wat zijn ze toch mooi, en ze zijn er in alle soorten en maten.

 

Wat mij fascineert zijn de verschillende structuren, kleuren en patronen van de veren van deze dieren. Ze zijn allemaal net iets anders in hun eigen, unieke stijl. Op deze manier kunnen zij zich onderscheiden van anderen. Het mannetje met de meest glanzende veren ‘zal ook wel de gezondste zijn’ (zo denkt het vrouwtje), en dus zal dit mannetje niet lang alleen blijven.

 

 

Mooie mannen

De mannetjes weten dus wel hoe ze zich mooi kunnen maken. De vrouwtjes hoeven alleen maar de leukste, mooiste en beste man uit te kiezen. Zij dragen bruintinten, schutkleuren, zodat ze  tijdens het broeden niet opvallen en het gevaar lekker op afstand blijft.

Maar ik vind het wel een beetje onzin, dat de vrouwtjes de rest van het jaar geen ander jasje aantrekken. Terwijl manlief daar staat te pronken in groen, goud of blauwpatronen.

Ik zou ook mee willen doen en kiezen voor rode veren met stippen, of voor blauwe met een glans van parelmoer. En ze bij thuiskomst pas netjes aan de kapstok hangen.

Laten we allemaal mannetjes zijn!

Geschreven door Leonie

Glanzende veren

Wanneer een mannetje dus goed kan pronken met mooie veren trekt hij de juiste partner aan. En zo werkt het in de vormgeving van je bedrijf ook. Laten we allemaal mannetjes zijn! En dat hoeft trouwens helemaal niet opzichtig. En al helemaal niet schreeuwerig. Als jij weet welke kleuren en vormen er bij jouw persoonlijkheid en bedrijf horen,  dan kan je deze toepassen tijdens het maken van een logo of website.

 

Op deze manier trek je klanten aan die zich thuis voelen bij jouw uitstraling. Voor hen heb jij de meest glanzende veren. Het zijn mensen die bij jou passen. En daarom kiezen ze niet voor je collega maar voor jou. Dat voelt zelfs heel natuurlijk. Stel, je bent op zoek naar een nieuwe kapper en je ziet twee websites: een in verschillende bruintinten en een met heldere, frisse kleuren, (misschien wel met aparte structuren of bijzondere patronen) naar welke kapper zou jij dan gaan?

Gratis tools, speciaal voor jou!

Wil je meer weten over hoe je jouw unieke, creatieve stijl kan vertalen naar een heel eigen vormgeving voor een logo of website voor je bedrijf? Ik heb twee gratis tools voor je ontwikkeld.

 

 

Artwork Leonie Gladdines, Studio Sierlebons, epositie EZC, Oosterhout
Artwork Leonie Gladdines, Studio Sierlebons, epositie EZC, Oosterhout
Artwork Leonie Gladdines, Studio Sierlebons, epositie EZC, Oosterhout

Inspiratiebron

Ik gebruikte fazanten als inspiratiebron voor een aantal mixedmedia artworks. Op dit moment hangen 8 exemplaren te stralen in een expositie en zijn ze een half jaar lang te bekijken in het EZC in Oosterhout, Noord-Brabant. Het EZC is een zorginstelling. In het gebouw zitten onder andere huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten en een apotheek.

Fazant, mixedmedia artwork, Leonie Gladdines, Studio Sierlebons

Fazant, mixedmedia artwork, Leonie Gladdines, Studio Sierlebons

Mixedmedia artwork, Expositie in EZC Oosterhout, Leonie Gladdines, Studio Sierlebons

"Ze zijn allemaal net iets anders in hun eigen, unieke stijl. Op deze manier kunnen zij zich onderscheiden van anderen."

Over Leonie Gladdines

 

Toen: maakte ik de vertaalslag van een scenario naar een visueel geloofwaardige wereld voor film & tv.

Nu: maak ik bij Studio Sierlebons de vertaalslag van de authentieke stijl en eigenheid van creatieve ondernemers naar een unieke huisstijl en webdesign zodat ze opvallen met een uitstraling die precies bij ze past. En daarmee zelf hun ideale klant aantrekken. Door deze ervaring kan ik mij goed inleven in iemands achtergrond, visie en persoonlijkheid en kan ik deze vertaalslag maken naar een unieke, authentieke huisstijl of vormgeving voor een website. Websites maak ik op maat. Ik werk niet met een vast sjabloon, ik zit niet vast aan kaders. Dat betekent dat ik alle ideeën die je hebt kan uitvoeren.

 

Portfolio

Webdesign en huisstijlen voor o.a.: een theatermaker, vertaalbureau, journalist, boekenliefhebber, illustrator, voetreflexologen, coaches, assistentbureau, klinisch perfusionisten, healingpraktijk en rouwtherapeut.

 

Grafische vormgeving en decor-ontwerp voor o.a. VPRO Boeken 2018/2019 (VPRO),

Zapp Awards 2018, 2019 (NPO), Lang Leve de Muziekshow 2018 (AVRO/TROS) (i.o.v. Rien Beerens).

 

Leonie Gladdines (Oosterhout, 1988)  studeerde voor ontwerper visuele communicatie, grafisch vormgever en production designer (film & tv). Ze heeft twee kinderboeken geïllustreerd, verschillende huisstijlen en websites ontworpen, en de vormgeving bedacht voor een oorlogsfilm. Deze film won een CILECT Award (2014) en was finalist voor de Studenten Oscar (2014).

Neem contact op  met Leonie

leonie@studiosierlebons.nl

06 - 12 59 14 69

© Studio Sierlebons, Ontwerpbureau van Leonie Gladdines •  06 12591469 • Oosterhout, Noord-Brabant

Ontdek een manier om je eigen, creatieve stijl te vertalen naar een precies passende vormgeving voor een logo of website voor je bedrijf.

 

In deze challenge krijg je 7 dagen achter elkaar een e-mail met daarin een video en een opdracht. Na de challenge heb je handvatten gekregen om met jouw heel eigen, unieke stijl aan de slag te gaan. Het zijn jouw ingrediënten voor een huisstijl of website.

 

Gratis vrijblijvend, oriënterend gesprek

We overleggen samen over alle ideeën en mogelijkheden.

 

Gratis moodboard

Om de uitstraling en sfeer van je logo of  website heel duidelijk en beeldend te communiceren maak ik voordat we aan een ontwerp beginnen een moodboard. Dat is een verzameling afbeeldingen van gedachten, sfeer en associaties. Zo check je snel of we op 1 lijn zitten.

 

 

Veel persoonlijk contact en overleg

Ik ga met jou een persoonlijke samenwerking aan.

Ik kom bij je thuis om te overleggen, of we bellen en hebben veel contact via de e-mail.

 

 

Altijd een uniek ontwerp

Een website of huisstijl wordt helemaal op maat gemaakt in jouw eigen, unieke stijl. Ik maak geen gebruik van standaard templates zoals Wordpress. In plaats daarvan maak ik voor jou iets unieks. Websites maak ik op maat.

Ik werk niet met een vast sjabloon, ik zit niet vast aan kaders. Dat betekent dat ik alle ideeën die je hebt kan uitvoeren.

 

Eigen inbreng

Er is alle ruimte voor je eigen inbreng, wensen en ideeën.

 

Veilig en betrouwbaar

Gratis tools, werkwijze en voorwaarden van Studio Sierlebons