Leonie Gladdines

Toen: maakte ik de vertaalslag van een scenario naar een visueel geloofwaardige wereld voor film & tv.

 

Nu: maak ik de vertaalslag van de authentieke stijl van creatieve ondernemers naar personal branding, grafische vormgeving en webdesign zodat ze opvallen met een unieke uitstraling die precies bij ze past. En daarmee zelf hun ideale klant aantrekken.

Opleidingen en achtergrond

 

2016 - heden

vormgever bij Studio Sierlebons

Grafische vormgeving en decor-ontwerp voor o.a. VPRO Boeken 2018/2019 (VPRO), Zapp Awards 2018, 2019 (NPO), Lang Leve de Muziekshow 2018 (AVRO/TROS) (i.o.v. Rien Beerens).

 

Webdesign en grafische vormgeving, het ontwikkelen van een heel eigen, creatieve stijl voor o.a.: een theatermaker, vertaalbureau, journalist, boekenliefhebber, illustrator, voetreflexologen, coaches, assistentbureau, klinisch perfusionisten, healingpraktijk en rouwtherapeut.

 

2013 - 2015 Locatiescout voor film en tv bij het locatiebureau 'Het Vindingrijk’ in Amsterdam. Ik heb meegewerkt aan oa: ‘Divorce’, Moordvrouw’, (RTL 4) ‘Danni Lowinski’ (SBS6) en ‘Levenslied’ (NPO).

 

Opleidingen

2009 - 2013 Nederlandse Filmacademie in Amsterdam, opleiding Production Design.  Afstudeerproject: de vormgeving voor de oorlogsfilm  ‘Sacred Defense’ van Nima Mohaghegh. (CILECT Award (2014) en finalist Studenten Oscar in de categorie Buitenlandse Studentenfilm (2014).

 

2005 - 2009 Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Academie voor Beeldende Vorming, opleiding Visuele Communicatie. Afgestudeerd met de vormgeving van de animatiefilm 'Magneet.'

'Wat maakt jou uniek?'

 

Ik vond dat zelf altijd een lastige vraag.

Want, zoals veel nuchtere Nederlanders dacht ik: 'Zo bijzonder ben ik niet.' Maar om opmerkelijk te zijn is het goed om te benadrukken wat jou of je bedrijf 'anders dan anders' maakt.

 

Ik heb er heel lang over nagedacht. En eigenlijk lag het best voor de hand: Na de Kunstacademie ben ik verder gaan studeren aan de Filmacademie. Ik verdiepte me in de vormgeving van films. Waar woont de hoofdpersoon? Hoe is zijn woonkamer ingericht? Wat eet hij het liefste? Welke kleuren geven het gevoel van het personage op dit moment weer? En hoe kan ik dat vertalen naar een vormgeving? In films ging het dan om een decor, een locatie of een outfit. Er ontstond een fictieve wereld rondom dat personage.

 

Nu heb ik tijdens het maken van een grafische identiteit (logo of webdesign) voor mijn opdrachtgevers ontdekt dat ik een online wereld kan vorm geven die zijn of haar persoonlijkheid in al zijn facetten weergeeft. Mijn werk als production designer (het ontwerpen van de vormgeving voor een film) heeft dus veel overeenkomsten met de manier waarop ik een website of een huisstijl vorm geef.

 

Ik ontwerp in beide disciplines werelden voor personen. Bij fictieve filmpersonages gaat het om een decor of locatie, bij personen in de echte wereld gaat het om bijvoorbeeld een online wereld zoals een website.

 

Door mijn gevarieerde achtergrond kan ik vele vormen van vormgeving aanbieden. Ik ben niet alleen grafisch vormgever maar ook illustrator, production designer, locatiescout en webdesigner. Het belangrijkste is altijd goed kijken en luisteren, gevoel voor vorm, kleur en compositie. Het vertalen van de persoonlijkheid of visie van de opdrachtgever naar een ontwerp. Dit kan op allerlei manieren vorm krijgen: een logo, website, illustratie, decor of locatie voor een film of tv-programma. Dezelfde aspecten van vormgeving komen altijd in elk product weer terug.

Samenwerken?

 

Ik help jou je eigen, creatieve stijl te ontdekken en verder te ontwikkelen zodat jouw unieke wereld zichtbaar wordt voor anderen.

 

Door dicht bij jezelf te blijven, te kijken naar je karaktereigenschappen, achtergrond en visie ontstaat je unieke merkidentiteit. Jouw persoonlijke stijl.

 

Deze stijl vertalen we samen naar een logo of website die precies bij je past en is door te voeren in alle communicatie-uitingen van je bedrijf. Het is jouw unieke personal branding. Op deze manier spreek je je ideale klant gemakkelijk aan:

het zijn mensen die bij jou passen.

Mijn oma bedacht de term ‘Sierlebons’.

Ze maakte graag taal een beetje leuker. Ze verzon bijvoorbeeld haar eigen woorden. Als je je een beetje ziek voelde - niet echt ziek maar een klein beetje - dan voelde je je ‘krikkakeulerig’. In plaats van ‘tjonge-jonge’ of ‘nou moe’, zei ze ‘Striddeldaskoe!’ En ze verzon ook haar eigen variant op het liedje ‘Sur le pont d’Avigon’: ‘Sierlebons daviejons, kan-nie dansen, kan-nie dansen’.

 

Mijn oma maakte van dagelijkse dingen iets bijzonders. Wanneer we frietjes aten serveerde ze deze in een puntzakje. Zoals je ze bij een frietkraam zou krijgen. Ze nodigde elke zondag de complete familie uit en bakte dan taarten en koekjes. Wanneer ze als klein meisje moest poetsen, trok ze zich terug met een van de boeken van ‘The Lord of the Rings’, en dan zei ze dat ze heel hard gewerkt had.

 

Een vriendin van de familie zegt over haar: “Ik weet dat ze niet ‘meedeed’ met de rest, ze was bijzonder. Met andere woorden: ze bleef bij haarzelf en ging haar eigen gang.”

 

Dat is ook precies waar Sierlebons symbool voor staat: door een (grafische) vormgeving heel dicht bij jezelf te houden ontstaat er een heel eigen en persoonlijke stijl waarmee je opvalt en laat zien dat je uniek bent en niet zomaar ‘meedoet’ met de rest.

 

- Leonie Gladdines

Sierlebons

Toen: maakte ik de vertaalslag van een scenario naar een visueel geloofwaardige wereld voor film & tv.

Nu: maak ik de vertaalslag van de authentieke stijl van creatieve ondernemers naar een uniek grafisch ontwerp en webdesign

zodat ze opvallen met een unieke uitstraling die precies bij ze past. En daarmee zelf hun ideale klant aantrekken.

- Leonie Gladdines

© Studio Sierlebons, Ontwerpbureau van Leonie Gladdines •  06 12591469 • Oosterhout, Noord-Brabant

Ontdek een manier om je eigen, creatieve stijl te vertalen naar een precies passende vormgeving voor een logo of website voor je bedrijf.

 

In deze challenge krijg je 7 dagen achter elkaar een e-mail met daarin een video en een opdracht. Na de challenge heb je handvatten gekregen om met jouw heel eigen, unieke stijl aan de slag te gaan. Het zijn jouw ingrediënten voor een logo of website.

 

Gratis vrijblijvend, oriënterend gesprek

We overleggen samen over alle ideeën en mogelijkheden.

 

Gratis moodboard

Om de uitstraling en sfeer van je logo of  website heel duidelijk en beeldend te communiceren maak ik voordat we aan een ontwerp beginnen een moodboard. Dat is een verzameling afbeeldingen van gedachten, sfeer en associaties. Zo check je snel of we op 1 lijn zitten.

 

Veel persoonlijk contact en overleg

Ik ga met jou een persoonlijke samenwerking aan.

Ik kom bij je thuis om te overleggen, of we bellen en hebben veel contact via de e-mail.

 

 

Eigen inbreng

Er is alle ruimte voor je eigen inbreng, wensen en ideeën.

Aanpassingen aan bijvoorbeeld een website blijven altijd mogelijk.

 

Altijd een uniek ontwerp

Een website of logo wordt helemaal op maat gemaakt in jouw eigen, unieke stijl. Ik maak geen gebruik van standaard templates zoals Wordpress. In plaats daarvan maak ik voor jou iets unieks.

 

Brede artistieke vertegenwoordiging

Je kunt hier terecht voor zowel een logo, visitekaartje, flyer en folder als een website of afbeeldingen voor social media of het vormgeven van een e-book.

 

Altijd bereikbaar

 

Veilig en betrouwbaar

Gratis tools, werkwijze en voorwaarden van Studio Sierlebons